Scouting Nederland en VERON versterken samenwerking

Scouting Nederland en de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland (VERON) werken al jaren nauw samen voor de JOTA. Beide partijen hebben op zaterdag 3 november 2018 tijdens de Dag voor de RadioAmateur in de IJsselhallen in Zwolle een samenwerkingsovereenkomst getekend om deze samenwerking te versterken.

Scouting Nederland en VERON zetten zich samen in voor JOTA-JOTI.

In deze overeenkomst is onder andere vastgelegd dat Scouting Nederland door de organisatie van de JOTA-JOTI, zendamateurs de mogelijkheid biedt om deel te nemen aan een uniek, wereldwijd evenement. Op hun beurt maken zendamateurs het mogelijk voor leden van Scouting deel te nemen aan de JOTA-JOTI. De landelijke JOTA-JOTI organisatie van Scouting Nederland en VERON gaan zich samen inzetten. Om meer Scoutinggroepen en bij VERON aangesloten zendamateurs met elkaar in contact te brengen voor toekomstige JOTA’s.

Scouting organiseert jaarlijkse JOTA-JOTI

Scouting Nederland organiseert jaarlijks de JOTA-JOTI, een internationaal evenement in het derde weekend van oktober. Waarbij kinderen en jongeren door middel van radiozendapparatuur en internet contact leggen met leeftijdsgenoten in binnen en buitenland. VERON is een landelijke vereniging van zendamateurs die ruim de helft van het aantal Nederlandse zendamateurs in zich heeft verenigt. Waarvan ook een groot aantal JOTA zendamateurs verbonden zijn aan de VERON.